Nøddekage med nougatcreme 14
Denne skønne nøddelagkage er en sand smagsoplevelse - luftig og fyldt med ristede nødder, lagt sammen med en cremet nougatfyld med et strejf af kaffe, der giver en dejlig dybde. Som prikken over i’et toppes den med sprødt chokoladeknas, der tilfører en dejlig kontrast til den bløde kage. Perfekt til påskebordet eller enhver anden anledning, hvor du vil imponere med en uimodståelig dessert.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
-
Nøddebund
- 100 g Hasselnødder
- 100 g Flormelis
- 30 g Hvedemel
- 6 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 125 g Sukker
-
Nougatcreme
- 6 dl Piskefløde
- 2 tsk Instant kaffe
- 1 spsk kogende Vand
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Nøddebund
- Start med at komme hasselnødderne i en blender, og kør til de er findelt.
- Riv marcipanen groft.
- Kom marcipanen i en skål med de blendede hasselnødder, flormelis og hvedemelet, og rør godt sammen.
- Kom æggehviderne i en anden skål, og pisk dem stive.
- Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk til marengsen er sej.
- Ved marcipanblandingen i marengsen, og fordel massen på to bageplader med bagepapir i runde cirkler på ca. 20 diamater. (Alternativt i to smurte springforme med bagepapir i bunden).
- Bag nøddebundene ved 140°C i ca. 1 time.
- Afkøl bundene på to bageriste.
Nougatcreme
- Kom piskefløden i en lille gryde, og varm det op til det koger.
- Skær nougaten i tern, og smelt den i den varme fløde.
- Opløs kaffen i kogende vand, og rør det i nougatblandingen.
- Sæt nougatblandingen i køleskabet i minimum 3 timer (gerne natten over).
Samling
- Træk forsigtigt bagepapir af bundene, og læg en bund på et fad eller en tallerken.
- Pisk nougatcremen op til den er let og luftig.
- Fordel halvdelen af nougatcremen på den ene bund, og læg den anden bund over.
- Smør resten af nougatcremen på kagen, og sæt kagen i køleskabet et par timer inden servering.
- Pynt med chokoladespåner, mix crisp og kaffe knas lige før kagen serveres.
Tip
Find endnu flere lækre lagkageopskrifter lige her.