Nøddekage med nougatcreme 14
Forsød dine gæster med denne lækre nøddekage. Bundene laves bl.a. af vores gode ODENSE marcipan, mens vores nougat gør kagecremen lækker og giver den et strejf af hasselnøddesmag. For ikke at få nougatcremen for sød tilsættes sjat kaffe. Kagen samles skiftevis med et lag af marcipanbunde og et lag af nougatcreme. Brug den sidste del af cremen til at dekorere kagen og servér med chokoladespåner, mix crisp og kaffe knas
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
-
Nøddebund
- 100 g Hasselnødder
- 100 g Flormelis
- 30 g Hvedemel
- 6 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 125 g Sukker
-
Nougatcreme
- 6 dl Piskefløde
- 2 tsk Instant kaffe
- 1 spsk kogende Vand
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Nøddebund
- Start med at komme hasselnødderne i en blender, og kør til de er findelt.
- Riv marcipanen groft.
- Kom marcipanen i en skål med de blendede hasselnødder, flormelis og hvedemelet, og rør godt sammen.
- Kom æggehviderne i en anden skål, og pisk dem stive.
- Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk til marengsen er sej.
- Ved marcipanblandingen i marengsen, og fordel massen på to bageplader med bagepapir i runde cirkler på ca. 20 diamater. (Alternativt i to smurte springforme med bagepapir i bunden).
- Bag nøddebundene ved 140°C i ca. 1 time.
- Afkøl bundene på to bageriste.
Nougatcreme
- Kom piskefløden i en lille gryde, og varm det op til det koger.
- Skær nougaten i tern, og smelt den i den varme fløde.
- Opløs kaffen i kogende vand, og rør det i nougatblandingen.
- Sæt nougatblandingen i køleskabet i minimum 3 timer (gerne natten over).
Samling
- Træk forsigtigt bagepapir af bundene, og læg en bund på et fad eller en tallerken.
- Pisk nougatcremen op til den er let og luftig.
- Fordel halvdelen af nougatcremen på den ene bund, og læg den anden bund over.
- Smør resten af nougatcremen på kagen, og sæt kagen i køleskabet et par timer inden servering.
- Pynt med chokoladespåner, mix crisp og kaffe knas lige før kagen serveres.
Tip
Find endnu flere lækre lagkageopskrifter lige her.