Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Marcipanlagkage med bær og blomster 10

Her er opskriften på en flot lagkage der minder om forårets spring af blomster. Med sin lækre marcipanbund, vanilje creme og bær i alle former og farver, kan man ikke gå helt galt i byen med denne smukke kage. Se opskriften nedenfor.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Kagebunde: Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk massen sammen. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt, revet marcipan og citronskal i. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform ca. Ø 20-22 cm og bag ved 160°C i ca. 40-45 min.
  2. Hæld indholdet fra posen med ODENSE Vaniljecreme i en skål, og tilsæt sødmælken. Pisk blandingen med en håndmixer i 5 min. på højeste niveau. Pisk fløden let op, og vend i vaniljecremen.
  3. Læg den nederste bund på et kagefad, og fordel lidt mindre end halvdelen af cremen ovenpå, men undgå at brede den helt ud til kanten. Top med halvdelen af de jordbærrene og halvdelen af hindbærrene.
  4. Læg den anden bund ovenpå, og smør resten af cremen på. Fordel resten af bærrene ovenpå. Slut af med blåbærrene som små blå prikker.
  5. Rul fondanten ud, udstik blomsterne med blomsterudstikkere, og fordel dem mellem bærrene. Læg et par grønne mynteblade rundt omkring, og server.

Tip

Både bunde og fondantblomster kan sagtens laves i forvejen, bundene skal blot pakkes ind i film og opbevares ved stuetemperatur.

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften