Lagkage med hvid chokolade og jordbær 8
Lagkagen her er i sandhed en tøsekage, der bestemt ikke er forbudt for drenge. Kagen er velegnet festlige børnefødselsdage og andre festlige anledninger.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Creme
- 300 g Jordbær (evt. optøet fra frost)
- 150 g Sukker
- 0,50 Vaniljestang
- 250 g Mascarpone
- 1 tsk Citronskal (fintrevet fra en øko citron)
- 2 spsk Citronsaft
-
Desuden
- 1 pk Lagkagebund (lyse)
- 200 g Jordbær i skiver
-
Frosting
- 200 g Flødeost
- 0,50 Vaniljestang (kornene)
- 1 tsk Citronskal (fintrevet fra en øko citron)
- 550 g Flormelis
-
Pynt
- Jordbær (friske)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Kom jordbær, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en kasserolle. Lad det simre i ca. 15 minutter. Sæt jordbærrene koldt indtil brug.
-
Pisk mascarponen med jordbær, en smule af lagen, citronskal og smag til med citronsaft. Brug en elpisker.
-
Stik lagkagebundene ud med en springform, der er nogenlunde i samme størrelse.
-
Sæt springformen på det fad du vil anrette på og læg en bund i. Fyld ½ af cremen i, læg et lag jordbær og drys med hakket chokolade og lidt jordbærsauce. Læg en bund på og gentag. Læg den øverste bund på toppen og sæt kagen i køleskab.
-
Pisk flødeost, vanilje og chokolade sammen og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Pisk i 4-5 minutter med en elpisker.
-
Rul marcipanen ud til et langt stykke, der kan nå rundt om kagen (det er ok at lave to stykker og samle dem). Brug lidt flormelis til at drysse bordet med, så marcipanen ikke sætter sig fast.
-
Fjern forsigtigt springformen fra kagen, sæt en kant af marcipan på, trim overskydende marcipan af med en saks og fordel frostingen på kagen.
-
Pynt med jordbær og høvlet hvid chokolade og gerne en fin vimpel.
Tip
Find flere lagkageopskrifter lige her.