Sommerlagkage med jordbær 8
Sommerlagkager er ofte lette og forfriskende i den dejlige sommervarme. Her får du vores bud på en sommerlagkage, lavet på chokoladebunde, flødecreme og toppet med lækre jordbær. Følg opskriften herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Chokoladebunde
- 100 g Flormelis
- 120 g Smør
- 5 Æggeblommer
- 25 g Vaniljesukker
- 250 g Æggehvider (fra ca. 8 store æg)
- 125 Sukker
- 150 g Hvedemel
-
Flødecreme
- 700 g Færdig Kagecreme
- 5 dl Piskefløde (pisket og blandet i kagecremen)
- 500 g Jordbær (friske)
-
Pynt
- 2,50 dl Piskefløde (letpisket)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Marcipan rives og arbejdes sammen med flormelis. Tempereret smør tilsættes, og derefter tilsættes æggeblommer og vaniljesukker.
-
Æggehviderne piskes stive sammen med sukker, og blandes i marcipanmassen.
-
Herefter tilsættes smeltet chokolade og til sidst hvedemel. Dejen fordeles i 3 forme på ca. 23 cm, og bages ved 180°C i 18-22 minutter.
-
Efter afkøling lægges bundene sammen med kagecreme og friske jordbær. Kagen pyntes til sidst med flødeskum og chokolade.