Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Sommerlagkage med jordbær 8

Sommerlagkager er ofte lette og forfriskende i den dejlige sommervarme. Her får du vores bud på en sommerlagkage, lavet på chokoladebunde, flødecreme og toppet med lækre jordbær. Følg opskriften herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • Chokoladebunde

  • 100 g ODENSE Bagemarcipan 300 g eller Original ODENSE Marcipan
  • 100 g Flormelis
  • 120 g Smør
  • 5 Æggeblommer
  • 25 g Vaniljesukker
  • 250 g Æggehvider (fra ca. 8 store æg)
  • 125 Sukker
  • 150 g Hvedemel
  • Flødecreme

  • 700 g Færdig Kagecreme
  • 5 dl Piskefløde (pisket og blandet i kagecremen)
  • 500 g Jordbær (friske)
  • Pynt

  • 2,50 dl Piskefløde (letpisket)
  • 100 g ODENSE Spåner Mørk Chokolade 80 g eller revet ODENSE Mørk Chokolade)

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Marcipan rives og arbejdes sammen med flormelis. Tempereret smør tilsættes, og derefter tilsættes æggeblommer og vaniljesukker.
  2. Æggehviderne piskes stive sammen med sukker, og blandes i marcipanmassen.
  3. Herefter tilsættes smeltet chokolade og til sidst hvedemel. Dejen fordeles i 3 forme på ca. 23 cm, og bages ved 180°C i 18-22 minutter.
  4. Efter afkøling lægges bundene sammen med kagecreme og friske jordbær. Kagen pyntes til sidst med flødeskum og chokolade.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften