Hjemmelavet studenterkage 14
Når studenten skal fejres, vil vi anbefale denne hjemmelavet studenterkage! Med en en lækker lagkagebund, toppet med jordbærcreme, friske jordbær og små studenterhuer af marcipan, bliver det næsten ikke bedre! Følg opskriften herunder og forkæl en student.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 personer
-
Lagkagebunde
- 150 g Smør
- 150 g Sukker
- 3 Æg (str. L)
- 100 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 0,50 dl Mælk
-
Jordbærcreme
- 250 g Jordbær (friske)
- 250 g Mascarpone (eller flødeost naturel)
- 1 Vaniljestang
- 75 g Flormelis
- 3 dl Piskefløde
- 6-8 Jordbær (store og flotte)
-
Overtræk
- 0,50 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet, pisk æggene i et ad gangen og rør dernæst mel, bagepulver og mælk i dejen.
-
Kom dejen i en springforme, og bag lagkagebunden i ca. 25 min. ved 175°C.
-
Afkøl bunden på en rist og flæk den i 2-3 bunde. Overtræk de 2 bunde med smeltet nougat og sæt den koldt til den er stivnet. (Den øverste bund skal ikke smøres med nougat).
-
Jordbærcreme: Hak de 250 g jordbær groft. Pisk mascarpone, vaniljekorn, flormelis og piskefløde til en luftig creme og vend de hakkede jordbær i. Læg kagen sammen med jordbærcreme og slut af med bunden uden nougat.
-
Overtræk: Hak den hvide chokolade fint, varm fløden op til kogepunktet og smelt chokoladen heri under omrøring. Overtræk kagen på toppen med hvid chokolade og sæt den koldt.
-
Skær de store jordbær i skiver og pynt kanten af kagen med jordbær.
-
Studenterhuer: Lav 12 små kugler marcipan på størrelse med en hasselnød og rul dem flade. Overtræk med mørk chokolade. Tril 12 små kugler marcipan på størrelse med små valnødder, tryk dem en anelse i toppen og sæt dem oven på chokoladen lidt forskudt så chokoladebunden ligner skyggen på huen. Ælt et stykke marcipan med rød konditorfarve, rul det fladt og skær det i smalle strimler og lav et rødt bånd på huen. Pynt til sidst med små hjerter.
Tip
Skriv evt. studentens navn midt på kagen med overtrækschokolade.
Find flere lagkageopskrifter lige her.