Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Børnenes lagkage med marcipan 10

Lav en lækker og mild lagkage med frugt og flødecreme overtrukket med marcipan. I opskriften er der brugt købte lagkagebunde, hvilket gør lagkagen både nemmere og hurtigere at lave. Brug eventuelt lagkagen i anledning af børnefødselsdag, og lad fødselsdagsbarnet være med til at vælge og fylde kagen med sit yndlingsfrugt. Kagen kan dekoreres med indfarvet marcipanpynt, slik eller frisk frugt.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • 1 pk Lagkagebund
  • 5 dl Piskefløde
  • 1 spsk Sukker
  • 100 g Makroner
  • Frisk frugt, f.eks. Vindrue og bananer
  • Frugtfarve (rød)
  • 1 spsk Honning (akacie)

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Creme: Piskefløde piskes og blandes med sukker.
  2. Opbygning: Første lagkagebund dækkes med et lag af makroner og halvdelen af cremen. Ovenpå lægges anden lagkagebund og ovenpå den et lag frugt og det sidste af cremen. Der afsluttes med den sidste lagkagebund, og kages sættes på køl i en time.
  3. Marcipanlåg: 350 g. marcipan arbejdes sammen med 1 spsk. akaciehonning. Bliver marcipanen for blød tilsættes lidt flormelis. Marcipanen rulles ud mellem to stykker plastik og lægges over kagen. (ODENSE Marcipan Låg kan også anvendes)
  4. Pynt: 150 g. marcipan indfarves med frugtfarve

Tip

Find flere lagkageopskrifter lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften