Træstammer 15
Hvem elsker ikke en klassisk træstamme? Giv dig i kast med at lave dine egne træstammer med vores opskrift på nemme og lækre træstammer, der selvfølgelig er overtrukket med marcipan, og med enderne dyppet i mørk chokolade. Resultatet er en lækker lille kage for hele familien, og så er træstammen den perfekte måde at få brugte sine kagerester (fx drømmekage eller chokoladekage) på.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
- 400 g Kage (gerne en rest chokoladekage, sandkage, drømmekage eller muffins)
- 2 spsk Hindbærmarmelade
- 2 tsk Romessens
-
Pynt
Sådan gør du
- Smuldr kagen i en skål, og bland med marcipan, smeltet chokolade og hindbærmarmelade (du kan evt. bruge en foodprocessor).
- Rør sammen til en fast masse, og smag til med romessens.
- Sæt kagemassen i køleskabet til den er fast, og tril den til en aflang pølse.
- Pak pølsen ind i tyndt, udrullet marcipan, og skær pølsen i mindre stykker, til den længde, du ønsker dine træstammer.
- Dyp enderne i smeltet chokolade.
Tip
Vil du lave nogle anderledes træstammer, kan du bruge farvet marcipan eller pynte træstammerne med ODENSE dekorationer. Se billederne for forskellige bud på, hvordan du kan pifte den klassiske træstamme op.
Se vores Tips og tricks, hvor du finder hjælp til forskellige måder at lave marcipan- og fondantblomster.