Marmoreret marcipankage 12
Her er opskriften på den smukkeste marmoreret marcipankage med hindbærmousse! Imponer gæsterne med denne smukke kage der også smager helt fantastisk! Se opskriften nedenfor.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Mazarinbund
- 240 g Sukker
- 6 Æg (str. L)
- 90 g Hvedemel
-
Hindbærmousse
- 250 g Hindbærsaft (alternativt kan man koge frosne hindbær med sukker og blende det hele efterfølgende)
- 2,50 dl Piskefløde
- 2 bl. Husblas
-
Dekoration
-
200 g
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smørret lidt ad gangen, derefter æggene et ad gangen.
-
Vend derefter melet i og bland godt sammen. Kom massen i en springform ca. Ø20. Bag ved 160°C i ca. 40 min.
-
Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Kog hindbærsaften op og hæld den over chokoladen. Vrid husblassen fri for vand og kom den i chokoladen. Pisk det hele godt sammen til en ensartet masse. Lad chokoladen køle af til stuetemperatur.
-
Pisk piskefløden til flødeskum. Vend derefter flødeskummet i chokoladen.
-
Del kagen i 3 lige store dele. Kagen lægges sammen skiftevis med bund, mousse, bund, mousse, bund (men gem lidt mousse til at smøre kagen op med). Derefter sættes kagen på køl i min 3 timer, gerne natten over.
-
Ælt de tre marcipanfarver sammen, lidt rustikt. Men pas på med at blande dem for meget. Rul marcipanen ud, så den passer til at kunne dække hele kagen i ét stykke.
-
Inden marcipanen lægges over kagen, skal kagen smøres op med creme hele vejen rundt og ovenpå kagen. Det gør at marcipanen ser pænere ud på kagen i længere tid.
Tip
Hvis kagen skal serveres senere, bør den dækkes med film og sættes på køl efter samling, og først overtrækkes med marcipan et par timer inden servering.