Kransekage formet som tal og bogstaver 10
Traditionen tro fejrer vi nytårsaften med kransekage og bobler, og hvorfor ikke servere kransekage formet som tallene for det nye år? Her har du opskriften på kransekage formet som bogstaver og tal, der tager dig gennem hele processen, så din nytårsaften kan blive festlig og dekorativ. Du kan evt. pynte de flotte kransekager med friske bær og/eller chokoladedepynt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Kransekagemasse
- 200 g Sukker
- 50 g Æggehvider
-
Chokoladecreme
- 500 g Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bland marcipan med sukker, og tilsæt æggehvide lidt ad gangen, så det bliver til en fast kransekagemasse.
-
Fordel massen mellem to stykker bagepapir, og rul massen ned til ca. 1 cm i tykkelsen.
-
Læg den udrullede kransekagemasse med bagpapir i fryseren - gerne natten over.
-
Klargør skabeloner ved at udskrive tal eller bogstaver i den ønskede størrelse, og klip skabelonerne ud. Der kan også bruges udstikkere til fx runde eller hjerteformede kager.
-
Tag det øverste bagepapir af kransekagemassen, læg skabelonen ovenpå, og skær rundt om. Fjern det overskydende kransekagemasse.
-
Flyt den udskårede kransekagemasse over på en bageplade, og bag ved 200 grader i ca. 10-12 min.
-
Rul evt. rester af kransekagemasse ud igen, og opbevar på frost til den næste kage, eller stik fx små hjerter ud, og pynt på samme måde som tal og bogstaver.
-
Kransekagen kan med fordel fryses inden den pyntes.
-
Chokoladecreme: Kog fløde op, og hæld over chokolade. Rør til al chokoladen er smeltet, og sæt den på køl natten over. Pisk cremen op til en fast creme inden brug. Pynt kagen efter fri fantasi.
Tip
Pynt kransekagetal eller -bogstaver med dutter af chokoladecreme, marmelade, bær, friske blomster og chokoladepynt.
Se vores store udvalg af kransekager lige her.