Islagkage med marcipan og kirsebær 10
Islagkagen er nem at forberede. Lav den helt færdig dagen i forvejen og tag den ud 10-15 minutter inden servering. En lækker dessert til mange anledninger.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 2,50 dl Piskefløde
- 8 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 100 g Sukker
- 0,50 dl Kirsebærlage
- 100 g syltede, hakkede Kirsebær (gerne Amarena)
- 2 stk. kakao Lagkagebunde
-
Afpyntning
- 100 g Skumfiduser
- syltede Kirsebær til pynt
- 2,50 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer og sukker og vend forsigtigt flødeskum og æg.
-
Riv marcipanen og vend den med flødeskum, kirsebærlage og vend kirsebær og chokolade i. Sæt massen på køl.
-
Stik lagkagebundene ud med en springform, der er nogenlunde i samme størrelse som bundene. Sæt springformen på det fad du vil anrette på, og som du har plads til i din fryser. Læg en bund i.
-
Fyld parfaitmasse i og læg en bund ovenpå. Sæt islagkagen i fryseren natten over.
-
Pisk fløden til skum og tag islagkagen ud af fryseren. Løsn forsigtigt siderne på springformen med en palet og åbn springformen. Smør flødeskum på toppen af islagkagen og fyld resten af din flødeskum i en sprøjtepose, gerne med stjernetyl, og sprøjt siderne op med flødeskum. Du kan evt. lige sætte kagen ind i fryseren, hvis den trænger.
Tip
Islagkagen kan laves 3-4 dage i forvejen.