Softice med marcipanchips og nougatsauce 6
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
- 1 stk. Æg
- 1 tsk Kanel
- 1 tsk Sukker
- 4 spsk Kaffe
- 1 liter Vaniljeis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Skær 12 tynde skiver marcipan og læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem en anelse flade. Pensl med æg og drys lidt kanel og sukker på. Giv chipsene 7-8 minutter ved 200° C.
-
Køl dem af på en rist og opbevar dem herefter i en lufttæt dåse.
-
Lige inden servering røres en liter vaniljeis blød. Samtidig kommer du lidt kaffe i en tyk-bundet gryde, og smelter nougaten heri under svag varme, indtil saucen bliver flydende.
-
Hæld den varme sauce over isen, som du evt. har anrettet i portionsglas og dekorér med marcipanchips.
Tip
Stil glasset på køl ca. 30 minutter før servering, så holder isen sig kold længere.
Er du til orangesmag, så kan du ælte lidt revet appelsinskal i marcipanen, før den skæres i skiver.