Passion en Surprise 4
Passion en Surprise er en lækker, flot og frisk nytårsdessert, der vil overraske de fleste dessertelskere efter hovedmenuen nytårsaften. Opskriften på Passion en Surprise er lidt sværere at følge ift. nogle af vores andre opskrifter, men den giver et udsøgt resultat. De fine desserter kan evt. pyntes yderligere med krymmel eller serveres som de er.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
-
Bunde
-
Mousse
- 0,50 dl Pasteuriseret æggeblomme
- 75 g Sukker
- 175 g saft fra Passionsfrugter
- 7 bl. Husblas
- 3,50 dl Piskefløde
-
Marengs
- 100 g Sukker
- 100 g Pasteuriserede æggehvider
- 100 g Flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bunde: Sprøjt kransekagemasse ud til bunde Ø 8 cm på en bageplade med bagepapir, og bag ved 220° C i ca. 8-10 min. Sæt herefter bundene til afkøling.
-
Mousse: Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker luftig. Vrid husblassen fri for vand, og kom den i en gryde sammen med 1/3 af passionsfrugtsaften. Varm forsigtigt op, indtil husblassen er smeltet. Tilsæt resten af passionssaften, og vend saften sammen med æggesnapsen.
-
Pisk piskefløde til flødeskum, og vend den i æggemassen. Kom moussen i en silikoneform – gerne en halvkugle, som anvendt på foto. Læg kransekagebunden på toppen, og sæt moussekagerne på frost.
-
Marengs: Pisk æggehvider og sukker luftig. Tilsæt flormelis, og pisk det forsigtigt sammen, indtil det får en god sej konsistens.
-
Når kagen er gennemfrossen vendes den ud af formen, og der sprøjtes små ”toppe” af marengs på, så hele kagen bliver dækket. Brænd gerne kagerne let med en lille gasbrænder inden servering.
Tip
Find flere dessertopskrifter lige her.