Bærtrifli med marcipancrumble 10
Vil du servere "smagen af sommer", så er denne nemme og lækre sommerdessert et sikkert hit. En knasende bund af marcipan-nøddecrumble, friske bær sødet med hyldeblomstsaft, toppet med marengs, der lige før servering brændes let med en crème brûlée-brænder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Marcipankrummer
- 1 dl Hvedemel
- 1 dl Havregryn
- 1 dl Sukker
- 80 g Mandler eller hasselnødder (hakkede)
- 0,50 tsk Kardemomme (stødt)
- 1 knsp. Salt
- 100 g Koldt Smør i tern
-
Trifli
- 350 g Blandede Bær
- 0,50 dl Hyldeblomstsaft (konc.)
-
Marengs
- 1,50 dl Pasteuriserede æggehvider
- 1 dl Sukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bland mel, havregryn, sukker, nødder, marcipan, kardemomme, salt og smør til det har konsistens som brødkrummer. Bred massen ud på bagepapir og bag den ved 175˚C grader i ca. 25 minutter, vend rundt i den undervejs. Massen skal være sprød og let gylden. Bag den lidt længere om nødvendigt. Lad ”krummerne” køle helt.
-
Skær bærrene i mindre stykker, hvis nødvendigt. Vend dem med hyldeblomstsaft og lad dem trække mens du pisker marengs.
-
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk hviderne helt seje ved lav eller mellem hastighed.
-
Vend marcipankrummerne med hakket, hvid chokolade og anret marcipankrummer i bunden af 8-10 glas. Kom bær ovenpå og sprøjt til sidst bløde toppe af marengs øverst.
-
Brænd marengsen med en crème brûlée brænder, så den får en smule overflade. Servér straks.
Tip
Du kan lave dine marcipankrummer i op til 3 dage før brug. Opbevar dem tørt.
Har du ikke en crème brûlée brænder er desserten også god alligevel. Næsten som bær med ”guf”.
Find flere dessertopskrifter lige her.