Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
25 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Marcipan dessert med bær og chokolade 6

Her får du opskriften på en marcipan dessert med bær og chokolade som blot tager 1 time at trylle frem.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

  • 40 g Pasteuriserede æggehvider
  • 100 g Sukker
  • 100 g
  • 100 g
  • 24 stk. Brombær (friske, frosne eller bare en god marmelade)
  • 1,50 dl Piskefløde
  • Vaniljeis

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Marcipan, æggehvider og sukker æltes sammen, og stilles på køl til dagen efter.
  2. Marcipanmassen fyldes i en frostpose og lægges på frost i ca. 10 minutter. Klip posen op og tryk marcipanmassen ud i 25x30 cm og del i 8 ligestore stykker.
  3. Læg 3 bær på hvert stykke - rul sammen og luk enderne, så det danner et rør.
  4. Sæt alle rørerne på en bageplade med bagepapir og bag det ved 180 °C i ca. 20 minutter. Afkøl derefter.
  5. Smelt mørk og hvid overtrækschokolade i samme skål over vandbad - rør kun rundt 2 gange - så marmoreringen opstår. Dyp marcipan-rørerne heri, så toppen og siderne dækkes. Afkøl derefter.
  6. Chokoladesauce: Kog fløden op, tag gryden af varmen og tilsæt det resterende overtræk - i forholdet 1:1. Serveres direkte eller afkølet.
  7. Dekorer tallerknen med et strejf chokoladesauce. Halver marcipanrørene og placer dem på tallerknen sammen med vanilje flødeis.

Tip

Man kan benytte lakridssirup i stedet for chokoladesauce hvis det ønskes.
Hertil skal bruges:
50 g sukker, 1 tsk. akaciehonning, 100 g salmiaklakrids, 3 stk. stjerneanis og 4 dl vand.
Fremgangsmåde:
Sukker, stjerneanis, akaciehonning, lakrids og vand varmes langsomt op, og koges stille og roligt ind, indtil sirupkonsistencen er opnået.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften