Marcipan dessert med bær og chokolade 6
Her får du opskriften på en marcipan dessert med bær og chokolade som blot tager 1 time at trylle frem.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
- 40 g Pasteuriserede æggehvider
- 100 g Sukker
-
100 g
-
100 g
- 24 stk. Brombær (friske, frosne eller bare en god marmelade)
- 1,50 dl Piskefløde
- Vaniljeis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Marcipan, æggehvider og sukker æltes sammen, og stilles på køl til dagen efter.
-
Marcipanmassen fyldes i en frostpose og lægges på frost i ca. 10 minutter. Klip posen op og tryk marcipanmassen ud i 25x30 cm og del i 8 ligestore stykker.
-
Læg 3 bær på hvert stykke - rul sammen og luk enderne, så det danner et rør.
-
Sæt alle rørerne på en bageplade med bagepapir og bag det ved 180 °C i ca. 20 minutter. Afkøl derefter.
-
Smelt mørk og hvid overtrækschokolade i samme skål over vandbad - rør kun rundt 2 gange - så marmoreringen opstår. Dyp marcipan-rørerne heri, så toppen og siderne dækkes. Afkøl derefter.
-
Chokoladesauce: Kog fløden op, tag gryden af varmen og tilsæt det resterende overtræk - i forholdet 1:1. Serveres direkte eller afkølet.
-
Dekorer tallerknen med et strejf chokoladesauce. Halver marcipanrørene og placer dem på tallerknen sammen med vanilje flødeis.
Tip
Man kan benytte lakridssirup i stedet for chokoladesauce hvis det ønskes.
Hertil skal bruges:
50 g sukker, 1 tsk. akaciehonning, 100 g salmiaklakrids, 3 stk. stjerneanis og 4 dl vand.
Fremgangsmåde:
Sukker, stjerneanis, akaciehonning, lakrids og vand varmes langsomt op, og koges stille og roligt ind, indtil sirupkonsistencen er opnået.