Rabarbertrifli med karamelliseret crumble 8
Mangler du inspiration til, hvordan du supernemt kan forvandle dine rabarber til en lækker dessert? Så har du her en opskrift på den skønneste rabarbertrifli, der består af en lækker rabarberkompot, en marcipancrumble med karamelsmag og en vaniljeskum. 8 ingredienser og 45 minutter - det er ALT, du skal bruge til at lave en megalækker dessert, der med garanti vil falde i god jord.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Rabarberkompot
- 500 g Rabarber
- 150 g Sukker
- 0,50 Vaniljestang
-
Crumble
- 50 g Havregryn
-
Vaniljeskum
- 4 dl Piskefløde
- 2 tsk Vaniljesukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Rens rabarberne, og skær dem i mundrette stykker. Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge, til rabarberne er møre. Afkøl kompotten helt.
- Hak nødder/mandler groft, og bland med havregryn samt chokoladeknapper.
- Riv marcipanen, og vend i blandingen. Bred det ud på en bageplade med bagepapir, og bag crumblen ved 175°C i ca. 8 min. til den er gylden. Afkøl, og opbevar den i en kagedåse, hvis du ikke bruger din crumble med det samme.
- Pisk fløden til skum sammen med vaniljesukkeret.
- Fordel rabarberkompot, vaniljeskum og crumble lagvis i glas og top med crumble.
Tip
Marcipancrumble smager også rigtig godt oven på koldskål, skyr, yoghurt eller is.
Find flere opskrifter på desserter lige her.