Æbletrifli uden tilsat sukker 10
Har du haven fuld af lækre, saftige æbler, som bare venter på at blive brugt? Så har du her en opskrift på en skøn og nem æbletrifli uden tilsat sukker. Med denne opskrift kan du imponere hele familien med en lækker dessert eller eftermiddagssnack, der egner sig helt perfekt som et sundere alternativ.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Æblekompot
- 15 Æbler
- 1 Citron
-
Crumble
- 75 g Smør
- 75 g Hvedemel
- 75 g grovvalsede Havregryn
- 10 g Vaniljesukker
-
Samling
- Vaniljeskyr
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Æblekompot:
- Skræl æblerne, skær dem i tern, og kom dem i en gryde.
- Riv citronskal og pres derefter citronen ud over æblerne.
- Kog æblerne til de er møre, men stadig med en smule bid. Køl æblerne af.
Crumble:
- Skær marcipanen og smørret ud i mindre firkanter.
- Bland massen sammen med havregryn, hvedemel, mandler og vaniljesukker i en skål, til de samler sig som en crumble.
- Hæld crumblen ud på en bageplade med bagepapir, og bag ved 200°C i 15-20 minutter (alt efter hvor mørk, du ønsker din crumble).
Samling:
- Fordel æblekompotten i 10 små glas.
- Tilføj vaniljeskyr og marcipancrumble ovenpå.
- Skift herefter mellem lag af æblekompot, vaniljeskyr og marcipancrumble indtil der ikke er mere plads i glasset.
Tip
Find flere opskrifter på desserter eller æblekage-og tærteopskrifter lige her.