Mandelbunde med hvid chokoladecreme 8
Her har du en opskrift på mandelbunde med hvid chokoladecreme og friske jordbær. De små kager kan med fordel stables i to lag og pyntes med knust småkage, frisk frugt og chokoladespåner. Anretningen er den perfekte nytårsdessert, og kan eventuelt serveres med et glas bobler.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Hvid chokoladecreme
- 500 g Piskefløde
-
Mandelbunde (16 stk)
- 90 g Hvedemel
- 50 g Smør (koldt)
- 1 spsk Vand
- 0,50 Vaniljestang (korn)
- 30 g Sukker
-
Pynt/samling
- 50 friske Jordbær
- 100 g friske Bær eller anden frugt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Hvid Chokoladecreme: Chokoladen hakkes og kommes i en skål. Fløden koges op og hældes over chokoladen. Rør chokoladen godt rundt. Cremen stilles på køl natten over.
-
Mandelbunde: Ingredienserne arbejdes godt sammen og stilles på køl i ca. 30 minutter. Efter nedkøling rulles dejen ud og udstikkes i runde bunde med ca. 7 cm i diameter. Bundene bages ved 180° C til de er gyldne, ca. 7 min.
-
Samling: Cremen piskes, til den er luftig og fast. Desserten bygges op med jordbær i kanten og creme i midten.
-
Pyntes med lidt knust småkage, frisk frugt og lidt chokoladespåner ligesom på billedet.