Nytårsdessert med Ruby chokolade 4
Du kan vælge at anrette desserten som vist på billedet. Her er ganachen sprøjtet på tallerkenen først, hvorefter hindbærcrumblen er placeret pænt. Derefter er den pyntet med friske hindbær og rød skovsyre, for til sidst at tilføje en stor kugle vaniljeis i midten af desserten, dekoreret med ruby-chokoladesovs.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
- 1 dl Piskefløde
- 20 g raps Olie
-
Øvrige ingredienser
- Vaniljeis
- friske Hindbær
- rød Skovsyre
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Ruby chokoladeganache: Fløden koges op og hældes over 100 gram Ruby-chokolade, hvor det piskes godt. Ganachen sættes på køl til dagen efter.
-
Tag ganachen ud fra køl og pisk den godt op med et piskeris, indtil den er fast nok til at blive sprøjtet ud på desserttallerkenerne.
-
Hindbærcrumble: Marcipanen æltes med frysetørret hindbær brækkes ud i små stykker og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
-
Stykkerne bages ved 160° C i ca. 8 min., så stykkerne bliver en smule seje i konsistensen.
-
Ruby dessertsauce: 100 gram Ruby-chokolade og rapsolien smeltes, og røres godt sammen. Imens chokoladesovsen er lun hæles den ud over den færdige dessert.
Tip
Find flere opskrifter på desserter lige her.
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.