Hvid chokolade crème brûlée med lakrids 4
Overrask dine gæster med en vaskeægte dessertklassiker crème brûlée, her med et lækkert tvist af hvid chokolade og lakrids. Hus du skal bruge både termomenter og efterfølende gasbrænder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 stk.
- 1 dl Sukker
- 1 dl Æggeblomme (ca. 6 stk.)
- 0,50 Vaniljestang
- 2,50 dl Piskefløde
- 2 dl Sødmælk
-
Lakridssukker
- 1 dl Sukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Sæt en bradepande med ca. 2 cm vand i ovnen og tænd på 140˚C (uden varmluft). Pisk æggeblommer med sukker og kornene fra vaniljestangen.
-
Varm fløde og mælk med vaniljestangen i, til lige under kogepunktet. Pisk halvdelen af den varme fløde over i æggeblommerne. Pisk så æggemassen over i resten af fløden til temperaturen når 70˚C. Tag gryden af varmen og rør stadig. Kom hakket chokolade i og lad den smelte.
-
Fordel crème brûlée massen i 4 små ovnfaste skåle eller små dybe tallerkener. Sæt dem forsigtigt i vandbadet og bag dem ved 140˚C i 1 time – 1 time og 15 minutter, eller til cremen føles halvfast. Tag vandbadet ud af ovnen og lad cremerne stå i 15 minutter og køle af. Tag dem op af vandbadet, overdæk dem og sæt dem i køleskab til dagen efter.
-
Bland sukker med lakridspulver. Drys cremerne med et tyndt lag lakridssukker og brænd dem med en brænder, gentag for at få en ekstra tyk sukkerskorpe. Servér straks.
Tip
Lakridspulver fås hos helsekosten, i specialforretninger og i velassorterede supermarkeder.
Når du brænder dine cremer, skal du passe på ikke at brænde for meget. Start gerne ude i siden og brænd midten til sidst.
Find flere dessertopskrifter lige her.