Nougatmousse 8
Her har du en supernem opskrift på en lækker nougatmousse, der passer perfekt som dessert til en god middag uanset anledning. Og så er opskriften supersimpel, og kræver kun 5 ingredienser.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 stk.
- 3 bl. Husblas
- 1 dl Piskefløde
- 2,50 dl Piskefløde
- 0,25 dl Cognac (Cointreau eller revet appelsinskal fra ½ øko appelsin kan også bruges)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Læg husblassen i blød i det kolde vand i 5 min.
- Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, og smelt husblassen i den varme fløde.
- Skær nougaten i små stykker, og rør den i den varme fløde. Rør til nougatmassen er jævn, og lad den køle af til stuetemperatur.
- Pisk 2,5 dl piskefløde til let flødeskum, og vend den i den let cremede nougatmasse. Smag til med f.eks. Cointreau, og fordel cremen i 8 glas. Kom evt. moussen i en sprøjtepose og sprøjt den ned i glassene, så undgår du mousse på glassets kant.
- Sæt moussen i køleskabet i mindst 2 timer, og servér dem evt. pyntet med chokoladesauce og friske bær eller dragerede mandler (som på billedet).
Tip
Frygt ikke husblassen – når den smeltes i den varme fløde, og nougaten derefter straks røres i, er der ingen fare for trævler. Vend flødeskummet i når konsistensen er let cremet, ligesom almindelig yoghurt, så bliver moussen perfekt.
Find flere dessertopskrifter lige her. Eller prøv vores chokolademousse.
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.