Mini pavlova med chokolade og skum 8
Den ultimative pavlova skal være knasende sprød på ydersiden og have en lækker, chewy midte. Her får du lige præcis dét i en mini chokoladeudgave med skum på toppen. En luksuriøs, portionsanrettet dessert, der vil imponere. Skal der kræses lidt ekstra for dine gæster, kan du dekorere dine mini chokolade-pavlovaer med hvid chokoladesauce og chokoladespåner.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Chokolademarengs
- 1 dl Pasteuriseret æggehvide
- 0,50 tsk Hvidvinseddike
- 200 g Sukker
-
Topping
- 3 dl Piskefløde
- Evt. Stedmoderblomster, spiselige
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Chokolademarengs
- Tænd ovnen på 100°C.
- Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Afkøl chokoladen herefter.
- Pisk æggehviderne stive, og tilsæt hvidvinseddiken, og pisk massen godt sammen.
- Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
- Vend forsigtigt den smeltede chokolade i marengsen, så den får et marmormønster.
- Brug 2 bageplader med bagepapir, og fordel marengsmassen i 8 runde 'reder' med en diameter på ca. 10 cm. 4 "reder" på hver plade.
- Bag chokolademarengsene i ovnen ved 135°C i ca. 1 time, til de har en gylden farve.
- Afkøl marengsene.
Topping
- Pisk fløden til en tyk skum, og fordel den på chokolademarengsene.
- Lav en lille fordybning i skummet, og hæld hvid chokoladesauce over.
- Top med chokoladespåner, og pynt evt. med spiselige blomster.