Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Minisemlor med mandelfyldning 40

Semlor er en svensk fastelavnbolle, og i denne opskrift laves de som små minifastelavnsboller. De er perfekte til et kagetapasbord med fastelavnstema eller som en lille fastelavnsbolle til de mindste. De skønne små semlor har en dejlig mild smag af kardemomme og den kolde flødeskum sætter prikken over i'et. Pynt dem flot med mandelflager og drys med flormelis for at give dem det sidste festlige touch.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 40 stk.

  • Boller

  • 2,50 dl Mælk
  • 50 g Gær
  • 70 g Sukker
  • 0,25 tsk Salt
  • 100 g Smør , stuetemperatur
  • 1 tsk Kardemomme
  • 550 g Hvedemel
  • 1 pk Mandelflager
  • 1 Æg til pensling
  • Fyldning

  • 50 g Vand
  • 6 dl Piskefløde

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Varm mælken til 37 °C og opløs gæren. Bland med de andre ingredienser til bolledejen. Ælt til dejen er elastisk, og lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  2. Del dejen i 40 stykker og rul dem runde. Placér bollerne på en bageplade og lad dem hæve igen i ca. 40 minutter.
  3. Pensl med æg og drys med mandelflager. Bag dem ved 200 °C i omkring 6-8 minutter og lad dem afkøle.
  4. Rør marcipan og vand sammen. Del bollerne og sprøjt marcipanmassen i bunden. Pisk flødeskummen og sprøjt den oven på mandelfyldningen. Sæt låget på flødeskummen og drys evt. med flormelis.

Tip

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften