Minisemlor med mandelfyldning 40
Semlor er en svensk fastelavnbolle, og i denne opskrift laves de som små minifastelavnsboller. De er perfekte til et kagetapasbord med fastelavnstema eller som en lille fastelavnsbolle til de mindste. De skønne små semlor har en dejlig mild smag af kardemomme og den kolde flødeskum sætter prikken over i'et. Pynt dem flot med mandelflager og drys med flormelis for at give dem det sidste festlige touch.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 40 stk.
-
Boller
- 2,50 dl Mælk
- 50 g Gær
- 70 g Sukker
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Smør , stuetemperatur
- 1 tsk Kardemomme
- 550 g Hvedemel
- 1 pk Mandelflager
- 1 Æg til pensling
-
Fyldning
- 50 g Vand
- 6 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Varm mælken til 37 °C og opløs gæren. Bland med de andre ingredienser til bolledejen. Ælt til dejen er elastisk, og lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter.
-
Del dejen i 40 stykker og rul dem runde. Placér bollerne på en bageplade og lad dem hæve igen i ca. 40 minutter.
-
Pensl med æg og drys med mandelflager. Bag dem ved 200 °C i omkring 6-8 minutter og lad dem afkøle.
-
Rør marcipan og vand sammen. Del bollerne og sprøjt marcipanmassen i bunden. Pisk flødeskummen og sprøjt den oven på mandelfyldningen. Sæt låget på flødeskummen og drys evt. med flormelis.
Tip
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.