Semlor med mandel-nougat & latteskum 12
Svenskerne spiser semlor til fastelavn på samme måde, som vi spiser fastelavnsboller her i Danmark. Denne opskrift på semlor er utrolig nem at lave og er blandt vores mest populære fastelavnsopskrifter. Disse semlor skal fyldes med en lækker symfoni af mandelmasse, nougat og latteskum, som er flødeskum, der er piske op med flormelis og et espressoshot.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Semlor
- 25 g Gær
- 2,50 dl Mælk
- 1 tsk Kardemomme
- 0,25 tsk Salt
- 1 dl Sukker
- 1 Æg
- 75 g Smør
- 500 g Hvedemel (ca)
- 1 sammenpisket Æg til pensling
-
Fyld
- 50 g Vand
- 5 dl Piskefløde
- 1 dl Flormelis
- 2 spsk Espresso (eller stærk kaffe)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt mel, smør, kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen.
-
Lad dejen hvile tildækket i 45 min.
-
Slå dejen ned, del den i 12 lige store stykker. Tril dem helt runde og læg dem på en bageplade og pensl med sammenpisket æg.
-
Lad dem hæve ca. 45 min., til dobbelt størrelse og bag dem ca. 15 min. ved 200°C til de er gyldne og gennembagte.
-
Afkøl på bagerist. Skær toppen af bollerne og pil lidt af fyldet ud. Fyld dem med marcipan rørt op med vand og dernæst blød nougat.
-
Pisk fløden til flødeskum, tilsæt flormelis samt kold espresso og pisk luftigt. Smag fløden til og sprøjt den i bollerne. Læg låg på, drys med flormelis og servér.
Tip
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.