Nougatfragilité 12
Her får du opskriften på en nougatfragilité som består af en marengsbund, toppet med en lækker nougat creme og pyntet med ODENSE Spåner. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Nougatcreme
- 5 dl Piskefløde
-
Bunde
- 6 Pasteuriserede æggehvider (á 36 g/stk)
- 300 g Sukker
- 50 g Hvedemel
- 1 spsk Kakao
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Nougatcreme: Fløden koges op og hældes over nougaten. Rør cremen godt sammen og stil på køl natten over.
-
Bunde: Æggehvider og sukker piskes op og vendes forsigtigt sammen med kransekagemassen. Mel og kakao sigtes i massen og vendes forsigtigt sammen.
-
Tegn 5 cirkler på bagepapir med en diameter på 24 cm. Fordel dejen mellem de 5 cirkler og smør ud.
-
Bundene bages ved 180°C i ca. 22 minutter. Lad herefter bundene køle helt af. Efter afkøling af bundene fryses de et par timer.
-
Tag herefter bundene af bagepapiret. Den afkølede nougatcreme piskes til en luftig masse, som fordeles mellem de 5 bunde og evt. på toppen.
-
Kagen afpyntes med ODENSE Chokoladespåner.
Tip
Du kan lave dine egne spåner af ODENSE Blokchokolade ved at tage en skarp kniv og trække den hen over blokchokoladens bagside.
Find flere opskrifter på desserter lige her.