Mascarponecreme med passionsfrugt og karamel 4
Her har du en opskrift på mascarponecreme med passionsfrugt og karamel, der giver en let, farverig og alsidig dessert, som både kan serveres til en konfirmation, nytårsaften såvel som en almindelig fredag- eller lørdag aften. I opskriften indgår der karamelsauce, som f.eks. kan erstattes med lakridssauce eller andre søde saucer, alt efter smag.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
- 3 bl. Husblas
- 135 g Mascarpone
- 30 g Æggeblommer (ca. 2 blommer)
- 35 g Flormelis
- 1 Vaniljestang
- 2,50 dl Piskefløde
- 4 stk. Passionsfrugter
- Skovsyre
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Læg 3 blade husblas i lunkent vand i ca. 5 minutter.
-
Pisk mascarpone, flormelis, æggeblommer og vaniljekorn fra vaniljestangen sammen.
-
Vrid vandet fra husblassen, og varm den forsigtigt i en gryde ved svag varme, så den smelter. Tilsæt derefter den smeltede husblas til mascarponecremen.
-
Pisk fløde til flødeskum, og vend forsigtigt sammen med mascarponeblandingen. Cremen fyldes i en sprøjtepose, sprøjtes i fire serveringsglas og sættes på køl.
-
Skær marcipanen ud i små tern, og vend dem i lidt sukker. Rist dem derefter på en bageplade ved 180° C i ca. 10 min. (hold øje, og tag dem ud, når de er let gyldne).
-
Inden servering hældes ODENSE Karamelsauce ud over cremen. Udhul passionsfrugter, og fordel oven på saucen. Afpynt med marcipan og skovsyre.
Tip
Pensl marcipanstykkerne med guldstøv for et festligt udtryk.
Klik for at se flere dessertopskrifter.
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.