Dessert med chai pocheret pære, chokolade, is & marcipanchips 6
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 stk.
- 6 stk. Pærer (store, flotte, slanke)
-
Lage
- 1 liter Vand
- 12 stk. Kardemommekapsler (hele, grønne)
- 1 tsk Nellike (hele)
- 2 stk. Kanelstang (små)
- 1 lille stykke tørret Ingefær
- 1 Vaniljestang
- 2 strimler Citronskal
- 100 g Sukker
-
Marcipanchips
- 1 Æggehvide (á 36 g/stk)
- 50 g Sukker
- 0,50 tsk Kardemomme (stødt)
- 0,50 tsk Kanel (stødt)
- 1 knsp. Ingefær (stødt)
- 1 knsp. Nellike (stødt)
- 2 spsk Sukker
- 25 g Hasselnøddeflager
-
Tilbehør
- 1 liter Vaniljeis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Skræl pærerne men lad stilkene sidde.
-
Bring vand, kardemomme, nelliker, kanel, ingefær, flækket vaniljestang, citronskal og sukker i kog.
-
Tilsæt pærerne og lad det simre under låg i 4 min. Sluk for varmen og lad dem trække i lagen til næste dag. Sørg for at pærerne er dækket af lage, hold dem nede med en underkop.
-
Rør marcipan, æggehvide og sukker sammen. Smør dejen ud som små tynde kager på en bageplade med bagepapir. Bland krydderierne med sukker og drys det på kagerne sammen med nøddeflager.
-
Bag kagerne ca. 12 min. ved 160°C til de er gyldne. Afkøl på rist.
-
Servér pærerne med vaniljeis og marcipanchips dryppet med såvel nougat som chokoladesauce.
Tip
Find flere dessertopskrifter lige her.