Marengsdessert med lakrids og nougatcreme 8
Her er opskriften på en nem og lækker dessert til dig, der gerne vil imponere gæsterne uden at bruge for lang tid. På blot en time kan du nemlig trylle denne dessert frem, og den smager himmelsk! Denne lækre marengsdessert med lakrids og nougatcreme kan være det ultimative alternativ til nytårsdesserten i glas. Følg opskriften herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
- 2 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 0,25 tsk Eddike
- 75 g Flormelis
-
Nougatcreme og pynt
- 2,50 dl Piskefløde
- Friske Bær og
-
ODENSE Guld Støv - 5 g til pynt
Sådan gør du
-
Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af sukkeret til stift skum. Vend resten af sukkeret i, og pisk videre, til det hele er stift igen.
-
Ælt marcipan med lakridspulver, riv marcipanen i marengsmassen, og vend det hurtigt sammen.
-
Kom marengsen i små ovnfaste portionsglas, og sæt dem i ovnen ved 160° C i 20-22 minutter.
-
Lad kagerne køle af, og pisk imens fløde til en let skum, og bland med smeltet nougat.
-
Pynt evt. med friske bær og guldstøv.
Tip
Brug resten af lakridsmarcipanen til pynt ved at udstikke små stjerner.
På billederne har vi anvendt små glas fra Søstrene Grene, men der findes mange glas, som tåler ovn. Alternativt kan man lave en stor Pavlova af denne masse eller små portions-pavlovaer, som bages på bagepapir.
Klik for at se flere dessertopskrifter.
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.