Dessert marcipan med karamelbær 6
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Karamelbær
- 50 g Perlesukker
- 2 spsk Druesukker
- 4 spsk Koldt Vand
- 20 Bær f.eks. brombær, hindbær eller jordbær - brug dit yndlingsbær
-
Marcipandråber
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Karamelbær: Kog sukker, druesukker og vand op til gylden karamel ved middel varme. Dyp bærrene i karamelmassen. Læg karamelbærrene til afkøling på et stykke bagepapir.
-
Marcipandråber: Del marcipanen op i 12 små stykker, som rulles ovalt, så det ligner en dråbe. I den tykke ende, stikkes et karamelbær ind i dråben, luk med marcipan så det ikke er synligt.
-
Smelt chokoladen over vandbad og dyp marcipan-dråberne heri. Læg dem på et stykke bagepapir til afkøling. Når chokoladen er stivnet, kan du straks servere.
-
Lav en tynd chokoladecirkel af den overskydende smeltede chokolade på hver tallerken. Kom 2 marcipandråber på hver og pynt med lidt ekstra karamelbær. Velbekomme!
Tip
Brug en lille gryde. Kom bærene i et ad gangen og rul rundt f.eks. med en gaffel, så det bliver helt dækket. Det stivner meget hurtigt til en hård skal.
Find flere dessertopskrifter lige her.