Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,3 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Whoopie pies med nougatcreme 25

Whoopie pies er en finurlig lille let sandwich af to småkager med creme imellem. Denne opskrift guider dig til at lave de skønneste whoopie pies af chokoladekage med bl.a. 55% mørk chokolade og en himmelsk nougatcreme. De skønne kager serveres afkølet og drysses med flormelis, og hvis de ikke bliver spist op, så kan de heldigvis holde op til 5 dage på køl og 2 måneder på frost.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 stk.

  • Dej til pies

  • 125 g Smør
  • 150 g ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g.
  • 225 g Sukker
  • 3 stk. Æg str. M/L
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 250 g Hvedemel
  • 30 g Kakao
  • 0,50 tsk Bagepulver
  • Nougatcreme

  • 0,75 dl Piskefløde
  • 50 g Smør
  • revet Appelsinskal fra 1 Økologisk appelsin
  • Pynt

  • Flormelis

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Smelt smørret og den hakkede chokolade i en gryde ved lav varme.
  2. Pisk sukker, æg og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggesnapsen og rør den sammen med chokoladesmørret.
  3. Tril dejen til 50 små kugler på størrelse med valdnødder, læg dem på en bageplade og tryk dem en anelse flade. Bag kagerne ved 180° C i ca. 8 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
  4. Smelt nougaten i varm fløde. Rør smør og appelsinskal i den varme fløde og sæt den i køleskabet i minimum 1 time.
  5. Pisk nougatcremen luftig, kom den i en pose og sprøjt den ud på halvdelen af kagerne.
  6. Læg dem sammen med resten af kagerne som små sandwich og afkøl ca. 30 minutter indtil servering. Drys med flormelis og servér.

Tip

Holdbarhed op til 5 dage på køl og 2 måneder på frost

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften