Marcipankringle med æbler 1
Denne kringle med fyld af marcipan og æbler er en sikker vinder hvis du står og skal have gæster. Vi anbefaler at du pynter kringlen med mandler og perlesukker, da det giver en knasende og sprød smag.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 1 stk.
-
Dej
- 50 g Gær
- 1,50 dl Mælk
- 3 stk. Æg
- 10 g Sukker
- 500 g Hvedemel
- 200 g smeltet Smør
-
Fyld
-
125 g ODENSE Bagemarcipan 300g eller Original ODENSE marcipan
- 125 g Sukker
- 125 g Smør
- 4 stk. Æbler i skiver uden kærnehus og stilk
-
Pynt
- 100 g Mandler
- 75 g Perlesukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Gær opløses i lunken mælk, og tilsættes smeltet smør. Blandingen arbejdes herefter godt sammen med æg, sukker og mel lidt ad gangen.
-
Lad dejen ligge på bordet i ca. 10 minutter. Derefter rulles den ud til en bredde på ca. 15 cm og en længde på ca. 90 cm.
-
Herefter laves fyldet. Marcipan, sukker og smør arbejdes sammen og smøres på dejen. Dernæst lægges æbler på, og kringlen lukkes ovenpå. Kringlen pensles med lidt pisket æg, og pyntes med mandler og perlesukker. Lad kringlen stå i ca. 45 minutter med et klæde over. Til slut bages kringlen ved 220° C i 14-16 minutter.
Tip
Se endnu flere opskrifter på bagværk lige her