Brunsvigersnegle 16
Er du vild med brunsviger? Så vil du helt sikkert elske disse brunsvigersnegle! Der er skruet helt op for "kræs", for brunsvigerremoncen indeholder både marcipan og nougat. Selvom gærdejen skal bruge lidt tid til at hæve, så lover vi, at ventetiden er det hele værd.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
-
Gærdej
- 2 dl Sødmælk
- 50 g Gær
- 100 g Smør
- 1 Æg
- 3 spsk Sukker
- 525 g Hvedemel
- 0,50 tsk Salt
-
Brunsviger remonce
- 300 g blødt Smør
- 200 g Brun farin
- 1 Æg til pensling
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Gærdej
- Lun mælken til den er fingervarm, og kom den i en skål.
- Opløs gæren i den lune mælk, og tilsæt smørret, ægget og sukkeret.
- Rør godt sammen, og tilsæt melet og saltet, lidt ad gangen.
- Ælt til dejen er glat og smidig (den må endelig ikke være for tør af mel).
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Brunsvigerremonce
- Rør smørret sammen med farin til en remonce.
- Tag 1/3 af remoncen fra, og gem til senere.
- Rør resten af remoncen sammen med fintrevet marcipan og fintrevet nougat (både marcipan og nougat er nemmest at rive, hvis det er koldt).
Udrulning
- Rul dejen til et rektangel ca. 30 x 40 cm.
- Fordel remoncen på dejen, og rul den sammen, som en roulade.
- Skær dejen ud i ca. 16 skiver a ca. 2 cm's tykkelse, og læg dem i en bradepande med bagepapir med "dej-snippen" nedad.
- Lad dejen hæve i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 180°C varmluft.
- Pensel sneglene med et sammenpisket æg, og bag dem i ca. 20 min. på nederste ovnrille.
- Tag sneglene ud, og smør resten af remoncen over dem.
- Kom dem tilbage i ovnen, og bag yderligere ca. 5 min.
- Afkøl brunsvigersneglene en smule, inden de servers.
Tip
Brunsvigersneglene kan sagtens fryses. Tø dem op, og lun dem i ovnen ved 175°C i ca. 5 min. Find flere opskrifter på bagværk lige her.