Choux au craquelin med jordbærskum 10
Er du på udkig efter en fastelavnsbolle, der vil imponere, så se lige de her choux au craquelin-fastelavnsboller. Choux au craquelin, også bare kaldet chox (udtales ”sju”), er en fransk kageklassiker, der består af en luftig vandbakkelse, som bages med en småkage på toppen, der skaber den karakteristiske krakelerede, sprøde overflade. I opskriften her fyldes de smukke choux au craquelin-boller med cremet jordbærskum og et drys af rosa glimmerstøv for at skabe ekstra wauw-effekt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Småkagedej
- 50 g Sukker
- 50 g Hvedemel
- 50 g koldt Smør i tern
-
Vandbakkelser
- 2 dl Vand
- 100 g Smør
- 100 g Hvedemel
- 3 stk. Æg
-
Jordbærskum
- 0,50 liter Piskefløde
-
Pynt
Sådan gør du
Småkagedej
- Kom sukkeret og hvedemelet i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen, og pak den i husholdningsfilm. Læg dejen på køl i ca. 1 time.
- Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord, og udstik 10 cirkler på ca. 6 cm i diameter. Lad småkagecirklerne hvile, mens du laver vandbakkelsesdejen.
Vandbakkelser
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Bring vandet i kog. Skær smørret i tern, og smelt det i det kogende vand. Drys melet i, og rør kraftigt med et piskeris, til dejen slipper grydens kant og er glat og fast. Tag gryden af varmen, og afkøl en smule.
- Pisk æggene sammen, og rør æggene i dejen lidt ad gangen, mens du rører i dejen med piskeriset, indtil dejen er helt glat. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt den op til 10 kager fordelt på to bageplader med
- Læg forsigtigt en ubagt småkage på toppen af hver ubagt vandbakkelse, og bag kagerne i ovnen i 35-40 min., til de er meget gyldne og hævet flot op (vær opmærksom på ikke at åbne ovnlågen, før de ser helt færdige ud).
- Afkøl vandbakkelserne på en bagerist.
Jordbærskum
- Pisk fløden til et tykt skum, og vend gavmildt jordbærsauce i. Smag til undervejs. Kom cremen i en sprøjtepose med rund tylle.
Servering
- Skær forsigtigt de afkølede kagerne igennem, og sprøjt jordbærcreme i bollerne. Drys med rosa støv på toppen af bollerne.
Tip
Choux au craquelin-kagerne er nemme at lykkedes med, hvis du husker aldrig at åbne ovnlågen, før vandbakkelserne ser meget gyldne og bagte ud (ellers falder de sammen).
Skal den krakelerede overflade være endnu mere tydelig og dekorativ, kan du tilføje farve til småkagedejen, inden den samles.