Kanelsnegle med marcipan og nougat 14
Kanelsnegle er en klassiker og lækker som et sødt mellemmåltid. Vores udgave af kanelsnegle indeholder selvfølgelig vores gode marcipan, der passer rigtig godt sammen med kanel. Den lækre kanel- og marcipanremonce smøres på halvdelen af den udrullede dej, som suppleres med et godt drys af chokoladespåner. Top dem med smeltet nougat for en fyldig nøddesmag. Servér dem til morgenbordet eller eftermiddagskaffen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
-
Dej
- 50 g Gær
- 2 dl Mælk
- 1 tsk Kardemomme, stødt
- 0,50 tsk Salt
- 2 spsk Sukker
- 1 stk. Æg
- 100 g Smør
- 450 g Hvedemel
-
Remonce
- 100 g Smør
- 100 g Sukker
- 2 tsk Kanel
-
Pynt
- 1 stk. sammenpisket Æg til pensling
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen.
-
Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem. Brug evt. en røremaskine og ælt dejen i mindst 5 minutter. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.
-
Rør smør, sukker, kanel og revet marcipan sammen til en blød og cremet remonce. Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 35x45 cm.
-
Smør kanel-marcipan remoncen på dejen, drys med chokoladespåner og rul den sammen om remoncen til en lang pølse.
-
Skær pølsen ud i skiver til snegle. Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg. Lad dem hæve ca. 45 minutter og bag dem derefter i ca. 15 minutter ved 200° C. Servér dem lune med smeltet nougat på toppen.
Tip
Kanelsneglene kan fryses og lunes lige inden servering - med eller uden nougat.
Se alle vores opskrifter på kanelsnegle her.