Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser

Græskarkage med nougat og hvid chokolade 1

Her har du opskriften på en lækker svampet græskarkage, som smager skønt både til eftermiddagskaffen eller som dessert og prikken over i'et efter et godt måltid. Kagen minder lidt om en gulerodskage i konsistens og smag, men i stedet for revne gulerødder har dejen fået tilføjet revet græskar og blød nougat. Smagen fuldendes af en sød flødeskumscreme med hvid chokoladesauce. Et hit, specielt til efterårets kølige dage.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 1 stk.

  • Græskarkage

  • 200 g groft revet Hokkaido Græsker (ca. ½ græskar)
  • 200 g Brun farin
  • 100 g Blødt Smør
  • 3 Æg
  • 200 g Hvedemel
  • 1 tsk Natron
  • 2 tsk Stødt Kanel
  • 0,50 tsk fint Salt
  • Hvid chokoladecreme

  • 3 dl Piskefløde

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Græskarkage

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Halver græskarret, fjern skræl og kerner, og riv græskarret på den grove side af et rivejern. Du skal bruge 200g. i alt.
  3. Pisk den brune farin, smørret og nougaten godt sammen.
  4. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk undervejs.
  5. Bland de tørre ingredienser, og vend blandingen i dejen sammen med det revne græskar.
  6. Smør eller beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir, og fordel dejen heri.
  7. Bag græskarkagen midt i ovnen i ca. 30 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
  8. Afkøl græskarkagen på en bagerist.

Hvid chokoladecreme

  1. Pisk fløden til skum.
  2. Vend med hvid chokoladesauce og fordel i en sprøjtepose med tylle.

Servering

  1. Løsn forsigtigt kagen fra formen og anret på et fad. Dekorer kagen med cremen.

Tip

Opbevar kagen på køl, så holder den sig frisk i flere dage.

Find flere kageopskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften