Toscatærte med kransekagemasse og mørk chokolade 12
Toscatærte, også kaldet nøddetærte eller nøddemazarin er en tung, blød og cremet kage. I opskriften her kagen lavet med en mørdejsbund, fyldt med kransekagemasse og toppet med karamelliserede nødder og mørk chokolade. Simpelthen himmelsk. Kage er enkel at tilberede, og den er en helt ideel dessert som afslutning på et lækkert måltid eller som en "lidt ud over det sædvanlige"-dessertkage til kaffen. Kagen smager fantastisk, den rækker til mange, og holder den kan holde sig frisk længe, hvis den opbevares på køl.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Mørdej
- 200 g Hvedemel
- 75 g Flormelis
- 100 g Smør
- 1 Æg
-
Fyld
-
Karamel
- 100 g Smør
- 100 g Sukker
- 0,50 dl Lys Sirup
- 0,50 dl Piskefløde
- 20 g Hvedemel
- 150 g Nødder f.eks. valnødder og mandler
-
Dekoration
Sådan gør du
Mørdej
- Bland hvedemelet med flormelissen, og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget, og saml dejen.
- Læg dejen tildækket på køl i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 180°C varmluft.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en form med løs bund. Opskriften her passer til en kvadratisk form med løs bund på 20 x 20 cm. Alternativt kan man bruge en rund tærteform med løs bund ca. 24 cm diameter.
- Smør formen, og fordel dejen heri. Tryk dejen godt op af kanten.
- Prik dejen med en gaffel, og fyld gerne tærten med bagepapir og tærtekugler (eller tørrede bønner), for at undgår at mørdejen hæver for meget op.
- Bag tærtebunden i ca. 12 min.
- Fjern bagepapiret og tærtekuglerne, og bag bunden i yderligere 3 min.
Fyld
- Sprøjt forsigtigt kransekagemassen ud på den bagte mørdejsbund, og smør den meget forsigtigt ud med en kniv, så massen fordeler sig.
- Bag bunden igen i ovnen i 5 min.
Karamel
- Kom smørret og sukkeret i en lille gryde, og smelt blandingen ved svag varme.
- Tilsæt siruppen, fløden og hvedemelet, og rør rundt.
- Lad det simre i ca. 10 min, til massen tykner lidt.
- Tilsæt nødderne, og fordel karamelblandingen i tærten.
- Stil tærten tilbage i ovnen, og bag den i ca. 10 min til den er gylden.
- Afkøl tærten.
Pynt
- Temperer chokoladen over vandbad, eller i mikroovnen, og dekorer kagen som ønsket.
Tip
Opbevar toscatærten på køl, for at holde den frisk i længere tid.
Find flere opskrifter på tærter lige her