Chokoladekage med chokoladeskum 8
Her får du opskriften på en lækker chokoladekage med chokoladeskum, til dig som gerne vil gøre lidt ekstra ud af din chokoladekage. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
- 100 g Smør
- 4 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 125 g Sukker
- 4 Æggeblommer
- 75 g Hvedemel
-
Chokoladeskum
- 5 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Chokoladekage
- Chokoladen hakkes groft, og smeltes med smør i en skål over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages skålen af varmen.
- Kom æggehviderne, og sukkeret i en skål, og pisk det hvidt og luftigt.
- Rør æggeblommerne, og de piskede æggehvider i den smeltede chokolade lidt ad gangen, og til sidst vendes revet marcipan og hvedemel i chokolademassen (vend nænsomt rundt i dejen med en dejskraber)
- Fordel dejen i en smurt springform ca. 20 diameter, og bag ved 180°C i ca. 35 min. Mærk efter med en nål om kagen er færdigbagt. Hænger der dej ved bages kagen lidt længere.
- Afkøl kagen før den forsigtigt vendes ud af formen.
Chokoladeskum
- Pisk fløden til en tyk skum, og vend chokoladesaucen heri.
- Fordel chokoladecremen på kagen inden den serveres.
Tip
Se flere opskrifter på chokoladekage her.