Chokoladekage med fondant overtræk og fondant roser 8
Denne opskrift består af en lækker chokoladekage med hvid fondant overtræk og flotte røde fondant roser.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Chokoladeganache
- 1,50 dl Piskefløde
-
Chokoladekage
- 180 g Rørsukker
- 125 g Smør
- 3 Æg
- 100 g Hvedemel
- 50 g Kakao
- 1 tsk Bagepulver
-
Pynt/dekoration
- lidt Majsstivelse til udruldning
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Chokoladeganache: Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og lad det stå i et par minutter.
-
Rør forsigtigt fløde og chokolade sammen til en blank chokoladeganache. Dæk ganachen til med husholdningsfilm, og sæt den på køl i en times tid til den tykner.
-
Chokoladekage: Ælt sukker og marcipan sammen. Ælt det bløde smør i lidt efter lidt. Rør et æg i ad gangen. Hak chokoladen groft, smelt den over vandbad ved lav varme og rør den derefter i æggemassen. Bland hvedemel, kakao og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør dejen godt sammen og fordel den i en springform (diameter 20 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
-
Bag kagen ved 175⁰ C varmluft i ca. 30 min. til den giver let efter ved tryk. Når kagen er kølet af skæres den fri fra formen og placeres på et kagefad.
-
Smør kagen op med et jævnt lag ganache og overtræk den med hvid fondant. Klem fondanten godt fast og skær fondanten pænt af langs kagefadets bund. Glat overfladen med helt rene hænder eller evt. med en smoother.
-
Afslut med tre roser formet i rød fondant samt et par rosenblade i grøn fondant. Fastgør pynten til kagen med lidt vand eller fødevaregodkendt lim.
Tip
Du skal bruge følgende værktøj:
En stor rullepind
5-bladet blomsterudstikker
bladudstikker eller -plunger
Et “Ball tool”
Skummåtte
Pensler
Fødevaregodkendt lim eller vand
Evt. en smoother til at glatte fondanten med
Se hvordan du former fondantroser under Tips og Tricks.
Se flere opskrifter på chokoladekage her.