Grillet chokoladekage med marcipan 8
Afslut grillaftenen med denne opskrift på en lækker chokoladekage med marcipan, der tilberedes på grillen ved eftervarme. En lækker, svampet chokoladekage er et hit hver gang, og denne chokoladekage er ingen undtagelse. Og så er det altså bare ret hyggeligt at grille sin chokoladekage i stedet for at bage den i ovnen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
- 225 g Smør
- 1,50 dl Vand
- 200 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1,50 dl Creme Fraiche
- 2 sammenpiskede Æg
- 250 g Sukker
- 20 g Kakao
- Vaniljeis
Sådan gør du
-
Smelt smør, vand og 100 g af den hakkede chokolade under konstant omrøring ved svag varme. Kom mel, bagepulver, kakao og sukker i en skål, og rør rundt. Hæld forsigtigt den varme chokolademasse i.
-
Rør det godt sammen, og hæld creme fraiche og de sammenpiskede æg i. Riv marcipan i blandingen, og tilsæt de resterende 100 g chokolade. Vend det rundt.
-
Smør en kageform ca. 33 x 20 cm, og hæld kagedejen i formen.
-
Læg 2 uglaserede klinker på grillen, og stil formen ovenpå. Sæt låg på grillen, og brug eftervarmen fra grillen til at bage kagen i ca. 40 minutter. Afhængig af varmen kan tiden variere lidt, så det er en god idé at holde øje med kagen.
-
Når chokoladekagen er færdig stilles den til afkøling i 15 minutter. Anret din dessert evt. med en god is og friske sommerbær.
Tip
Du kan også grille ved indirekte varme i stedet for eftervarme, så fungerer kuglegrillen som en slags varmluftsovn. Indirekte varme laver du ved at lægge en foliepakke i bunden af grillen, og fordele briketterne langs siderne af bakken.
Vend chokoladekagen 180 grader efter 20 minutter, så bliver den bagt jævnt.
Find flere opskrifter på desserter og chokoladekage lige her.