Orangekonfekt 24
Orangekonfekt er perfekt til dig, som er vild med chokolade med orangesmag. Orangesmagen står super godt til den mørke chokolade og marcipan, som giver konfekten en ekstra lækker mandelsmag. Opskriften giver en stor mængde af kandiserede appelsinskaller, som du kan dyppe i mørk chokolade og servere skallerne som en lækker julekonfekt for sig.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 24 stk.
-
Appelsinskal
- 3 stk. Appelsiner med tykt skind
- Vand
- 4 dl Sukker
- 1,50 dl Vand
- Sukker til at vende skallerne i
-
Konfekt
- 3 tsk Appelsinskal fint revet (økologisk)
- 1 spsk Appelsinlikør eller
- 1 spsk Appelsinsaft
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Skær top og bund af appelsinerne og skær skindet af. Det hvide skal med, men skær ikke ind i frugten. Skær skallen i grove strimler og kom dem i en gryde med koldt vand. Kog dem op, hæld vandet fra og kom nyt, koldt vand på. Kog op igen. Gentag i alt 3 gange.
-
Kom sukker og vand i en ren gryde. Kog det op og lad sukkeret smelte. Lad det simre i yderligere 3-4 minutter efter at sukkeret er smeltet, kom appelsinskallerne i og lad dem simre i sukkerlagen i ca. 45 minutter. Ryst ind imellem forsigtigt på gryden, så skallerne fordeler sig lidt, men rør helst ikke i dem. Dræn siruppen fra og vend forsigtigt skallerne i sukker. Læg dem på en rist og lad dem tørre natten over.
-
Opbevar dine kandiserede appelsinskaller, tørt og ikke for varmt i en bøtte med ekstra sukker. De holder sig i ugevis.
-
Rør marcipanen med appelsinskal og likør eller appelsinsaft. Form ca. 24 små marcipanbrød. Smelt chokoladen over vandbad. Overtræk marcipanbrødene og pynt den våde chokolade med kandiserede appelsinskaller.
Tip
Her er rigeligt med appelsinskal. De kan holde sig længe og du kan evt. dyppe dem i chokolade og nyde dem, som de er.
Find flere konfektopskrifter lige her