Lagkagesnitte med chokolade og jordbær 12
Her er en mere kompleks opskrift på lagkagesnitter med chokolade og jordbær lavet på marcipan lagkagebund. Men frygt ikke! Vi guider dig igennem opskriften nedenfor.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Mørk chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Marcipan lagkagebunde
- 4 Æg
- 150 g Sukker
- 100 g Hvedemel
- 50 g Kakao
- 1 tsk Bagepulver
-
Topping
- 2 bakker Jordbær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Cremen skal tilberedes dagen før kagen skal lægges sammen. Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade. Pisk godt sammen og sættes på køl til dagen efter, så cremen bliver helt fast.
-
Marcipan lagkagebunde: Æg og sukker piskes til en luftig masse, det skal piskes ret længe før det opnår sit max.
-
Derefter sigtes hvedemel, kakaopulver og bagepulver over i æggemassen, det hele vendes forsigtigt sammen, så der ikke piskes luft ud af æggene. Så rives marcipanen i dejen og derefter hældes dejen ud på en bageplade med bagepapir og smøres ud som en firkant. Bag ved 220°C i ca. 6-8 min. Når den er bagt kan den med fordel pakkes ind i film, så den ikke bliver tør.
-
Lagkagebunden skæres ud i to baner af 8 centimeter i bredden. Derefter piskes chokoladecremen fast, og der smøres et tyndt lag ud på den nederste bund.
-
Skyl og tør jordbærrene og skær toppen af. Sæt dem derefter ovenpå chokoladecremen, så de står helt tæt. Fyld chokoladecreme ned imellem alle jordbærrene og læg den anden bund på toppen, og sæt kagen på køl.
-
Imens kagen står på køl, rulles marcipanen ud til et stykke som kan dække hele lagkagesnitten. Inden den lægges over lagkagesnitten, kan den markeres med bagsiden af en kniv for at få et pænt mønster i. Der kan også bruges andre ting til at lave mønstre med.
-
Tag lagkagesnitten ud fra køl og læg marcipanen rundt om og tryk godt fast, så den ikke glider af. Brænd marcipanen lidt med en lille gasbrænder, så den får en gylden farve. Inden servering skæres lagkagesnitten ud i stykker.