Lav fondant blomster og fondant roser
Pynt dine kager med røde roser og rosenblade formet i fondant. Annemette Voss viser her, hvordan du selv kan lave de flotte roser.
Ønsker du en hurtig tørretid på dine fondant dekorationer, arbejd da CMC pulver/tylosepulver ind i fondanten inden du laver dine dekorationer.
Til nedenstående anvendes der 250 g rød fondant, 250 g grøn fondant, tyloselim/kagelim, lidt farvepulver, samt forskelligt værktøj.
Se hvordan du laver fondantblomster
Rul fondanten ud med en rullepind - brug gerne "rolling pin guide rings", for at få en ensartet tykkelse på fondanten.
Drys evt. med lidt majsstivelse, så bliver det nemmere at arbejde med fondanten.
Brug en rosenblads-udstikker (plunger) til at lave de små blade med.
Brug en blomster-udstikker til at lave de store blade med.
Til rosenbladene skal du bruge en rund femblad blomster udstikker.
Husk at du skal bruge to udstik til hver rose.
Du skal også trille en lille top i rød fondant. Den skal bruges inden i rosen.
Med "balling" værktøjet, kan du forme en flot kant på de røde blade.
Fold bladene på den ene røde blomst op imod den røde fondant top.
Det bliver det inderste af rosen.
Inden du sætter den foldede røde rose op på det andet røde blad, skal du huske at påføre lidt vand som kagelim. Så holder din fondantfigur længere.
Sæt det foldende rosenblad ovenpå den andet og fold derefter det nederste blad op omkring det øverste.
Sæt din fondantrose til at tørre i en krans, formet af bagepapir, for at sikre at den holder formen.
Du kan evt. pensle bladene med lidt farvestøv for at få det perfekte look.
Placer den røde rose ovenpå det grønne udstik.
Sæt rosen på kagen og dekorér med de grønne rosenblade.