Gammeldags fastelavnsboller med chokoladeremonce 12
Hemmeligheden bag en god klassisk fastelavnsbolle er en luftig gærdej med en sød overraskelse indeni. I disse gammeldags fastelavnsboller består fyldet af en cremet chokoladeremonce med marcipan. Opskriften er lige til at gå til, og børnene kan sagtens være med i køkkenet. Måske der skal bages en ekstra stor portion, som kan bruges til uddeling i børnehaven, skolen, på jobbet eller til fastelavnsfest.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Boller
- 150 g Smør
- 2 dl Sødmælk
- 50 g Gær
- 50 g Sukker
- 2 stk. Æg
- 2 tsk Kardemomme, stødt
- 2 tsk Vaniljesukker
- 500 g Hvedemel
- 1 stk. Æg til pensling
-
Remonce
- 100 g Sukker
- 100 g blødt Smør
- 1 tsk Kardemomme, stødt
-
Pynt
- 1 Flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Bolledej
- Smelt smørret.
- Lun mælken heri.
- Kom smørret og mælken i en skål, og lad det afkøle til det er fingervarmt.
- Opløs gæren i blandingen.
- Tilsæt sukkeret og æggene, og rør sammen. Drys kardemommen og vaniljesukkeret i væsken, og ælt hvedemelet i lidt ad gangen (husk at gennem en lille smule til senere). Ælt til dejen er glat og smidig. Hellere lidt klistret end tør af mel. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Remonce
- Rør sukkeret samme med det bløde smør, kardemommen, den groftrevne marcipan og den hakkede mørke chokolade.
Bagning og samling
- Slå dejen ned på et meldrysset bord, og rul den ud til en stor firkant. Skær dejen i 12 lige store kvadrater.
- Kom 1 spsk. remonce på midten af hver af dejstykkerne, og fold enderne sammen omkring fyldet. Tril ganske lidt, og fordel bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket ca. 30 min.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 180 grader i 15-20 min. til de er gyldne.
- Afkøl bollerne på en bagerist, inden de drysses med sigtet flormelis.
Tip
I stedet for sigtet flormelis kan bollerne dekoreres med hvid eller mørk smeltet chokolade.