Grillet banan 4
Den anerkendte kok Thomas Pasfall har med entusiasme og kreativitet skabt en spændende dessert, tilberedt på grill. Opskriften er nem og hurtig at forberede, desuden smager den helt fantastisk! De grillede bananer smager skønt med blød vaniljeis til. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
- 4 Bananer
- 1 Appelsin
- 1 dl Rom (mørk)
- 50 g Sukker
- 100 g Rørsukker
- 100 g Farin
- 1 dl Vand
- 1 Vaniljestang
- Vaniljeis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rørsukker, farin, saften fra appelsinen, vanilje og 1 dl vand koges i tre minutter, og smages derefter til med den mørke rom efter behag. Siruppen stilles på køl til servering.
-
Marcipanen rives fint på et rivejern udover et stykke bagepapir. Drys og bland forsigtigt marcipanen med sukker og rist det let på en pande. Bananerne med skræl lægges på grillen ved direkte varme, og grilles til de er gennembagte. Det gør ikke noget at skrællen bliver sort.
-
Ved servering: Den bagte, varme banan lægges på tallerkenen, fjern den øverste skræl (som vist på fotoet). Bananen overtrækkes med siruppen, og drysses med marcipan blandingen. Serveres med blød vanilje is evt. i et glas.
Tip
Find flere dessertopskrifter lige her.