Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

2 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Frugt på spyd med grillet marcipan 4

Har du haft grillen tændt en sommeraften, hvorfor så ikke bruge den til at lave dessert? Denne opskrift på frugtspyd på grillen med marcipan er en anderledes sommerdessert, som med garanti vil imponere dine gæster til trods for opskriftens simpelhed. Sæt dine yndlingsfrugter på spyd og drys med revet marcipan over. Servér frugtspyddene med en kugle vaniljeis til. Opskriften kan også laves i ovnen.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 4 personer

  • 1 Pære eller æble
  • 2 Kiwier eller 1 grøn banan
  • 2 Blommer eller friske abrikoser
  • 2 spsk Honning
  • 0,50 liter Is

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Frugterne skæres i store tern. Start med at lave tern af æble, pære, ananas og melon. Skær bananen i otte stykker. Kiwierne skrælles og deles i kvarte. Blommerne (eller abrikoserne) deles også i kvarte. Sæt det hele på fire grillspyd.
  2. Læg spydene direkte på grillen eller evt. i en foliebakke og grill 3-4 minutter på hver side. Til sidst rives marcipanen over spydene. Dryp herefter med honning.
  3. Tilberedes de i ovnen, læg spydene i et ovnfast fad, og dryp med honning. Sæt fadet i ovnen i 4 minutter på grill. Vend spydene, riv marcipanen over frugterne og giv det hele 4 minutter igen, til marcipanen er gylden.
  4. Servér spydene med en kugle is.

Tip

Næsten al slags frugt kan bruges. Husk bananen ikke må være for moden, så bliver den for blød.

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Produkter i opskriften