Chokolade- og marcipansnegle 12
Vil du også opgradere dine kanelsnegle? Så prøv vores opskrift på snegle med chokolade og marcipan. De laves på samme måde som klassiske kanelsnegle, men i stedet for kanel, kommes der marcipan og chokolade i remoncen. Det gør remoncen ekstra lækker og smagfuld og gør chokolade- og marcipansneglene til en sikker vinder og en ny favorit. Nyd dem lune frisk fra ovnen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 25 g Gær
- 2,50 dl Mælk
- 0,50 tsk Kardemomme
- 0,50 tsk Salt
- 1 spsk Sukker
- 1 Æg
- 100 g Smør
- 500 g Hvedemel ca.
-
Remonce og fyld
- 75 g Smør
- 100 g Sukker
- Æg eller mælk til pensling
-
Pynt
- Glasur eller chokolade
Sådan gør du
-
Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem. Brug evt. en røremaskine og ælt dejen i mindst 5 min. Lad dejen hvile tildækket i 30 min.
-
Rør smør og sukker til en blød remonce og rør den grove marcipan i.
-
Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 30*40 cm. Smør remoncen ud på dejen og drys med chokoladechunks. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led. Skær dejen i 12 lige tykke snegle og læg dem tæt i en bradepande beklædt med bagepapir. Pensl med æg og lad dem hæve ca. 45 min. Bag sneglene ca. 20 min. ved 180°C.
Tip
Du kan også lave opskriften om til en krans: Del dejen i to på langs så den stadig hænger sammen i den ene ende. Flet dejen til et aflangt brød og form til krans. Pensl med æg eller mælk og lad det hæve ca. 30 min.
Servér krans og snegle lune evt. pyntet med glasur eller chokolade.
Kan sagtens fryses og lunes lige inden servering.
Fryseegnet.
Se alle vores opskrifter på kanelsnegle her.