Rabarber cheesecake 8
Rabarber cheesecake er den perfekte sommerdessert - og vores opskrift er selvfølgelig også med marcipan!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Bund
- 175 g Digestive kiks
- 1 spsk Sukker
- 100 g Smør (smeltet)
-
Fyld
- 500 g Flødeost
- 0,50 Vaniljestang (kornene)
- 2 dl Sukker
- 3 Æg (str. S)
-
Gelé
- 500 g Rabarber i grove stykker
- 3 dl Sukker
- 3 spsk Limesaft
- 0,25 dl Vand
- 5 bl. Husblas
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Tænd for ovnen på 175°C.
-
Knus kiksene og bland dem med sukker og revet marcipan. Smelt smørret og bland det i kikseblandingen. Tryk kikseblandingen godt fast i bunden af en springform (ca. 24 cm). Sæt formen med kikseblandingen i køleskabet mens du laver fyldet.
-
Pisk flødeost med vanilje og sukker. Tilsæt æggene et ad gangen. Hæld fyldet i formen og bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 60 minutter, eller til den har sat sig.
-
Tag kagen ud, lad den køle lidt på køkkenbordet. Sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt kold.
-
Kom rabarber, sukker, limesaft og vand i en kasserolle og lad det simre i 20 minutter, og derefter trække i 20 minutter. Sigt og lun lidt af saften.
-
Udblød husblassen i koldt vand. Smelt den i den lune saft. Rør al saften sammen og sæt geléen koldt lidt. Ca. 30 minutter, men rør jævnligt, for at sikre dig at den ikke begynder at sætte sig.
-
Hæld den afkølede (men ikke stivnede) gelé på kagen og sæt kagen tilbage i køleskab i mindst 1 time, eller til geleen har sat sig.
-
Servér kagen kold.
Tip
Pynt med et fint hjerte af ODENSE Fondant eller farvet ODENSE Marcipan og servér kagen til den sødeste du kender.
Find flere opskrifter på cheesecakes her.