Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 13 anmeldelser

Mandelsnegle 20

Skal du forkæle familie og venner med lækker hjemmebag? Så prøv den her opskrift på de skønneste mandelsnegle, der er bagt med en lækker marcipanremonce. Et hyggeligt bageprojekt, hvor børnene kan være med.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Dej

  • 5 dl Mælk
  • 50 g Gær
  • 1,50 dl Sukker
  • 2 tsk Kardemomme, stødt
  • 1 tsk Salt
  • 150 g Smør
  • 2 Æg
  • 12 dl Hvedemel
  • Remonce

  • 100 g Sukker
  • 150 g stuetempereret Smør

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Dej:

  1. Tænd ovnen på 180°. 
  2. Varm mælken op til fingervarm temperatur. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren i mælken.
  3. Hæld sukker, salt og kardemomme i. Skær smørret i stykker, og rør det i sammen med 1 æg.
  4. Bland mel i (tag lidt ad gangen) til du har en jævn dej. Lad det hæve i ca. 30 minutter.

Marcipanremonce:

  1. Bland marcipan og sukker sammen til en ensartet masse.
  2. Tilsæt derefter smørret lidt af gangen, og rør rundt.

Samling:

  1. Rul dejen ud, så den måler ca. 45x30 cm.
  2. Fordel marcipanremoncen jævnt ud på hele dejen.
  3. Rul derefter dejen på den lange side, til du får en slags roulade (start fra toppen og rul ned).
  4. Skær 20 skiver/snegle af rouladen, og læg dem på en bageplade med bagepapir på.
  5. Bag mandelsneglene i ca. 12-15 minutter.
  6. Pynt evt. sneglene med glasur og grofthakkede mandler.

Tip

Find flere opskrifter på bagværk.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften