Mandelsnegle 20
Skal du forkæle familie og venner med lækker hjemmebag? Så prøv den her opskrift på de skønneste mandelsnegle, der er bagt med en lækker marcipanremonce. Et hyggeligt bageprojekt, hvor børnene kan være med.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Dej
- 5 dl Mælk
- 50 g Gær
- 1,50 dl Sukker
- 2 tsk Kardemomme, stødt
- 1 tsk Salt
- 150 g Smør
- 2 Æg
- 12 dl Hvedemel
-
Remonce
- 100 g Sukker
- 150 g stuetempereret Smør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Dej:
- Tænd ovnen på 180°.
- Varm mælken op til fingervarm temperatur. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren i mælken.
- Hæld sukker, salt og kardemomme i. Skær smørret i stykker, og rør det i sammen med 1 æg.
- Bland mel i (tag lidt ad gangen) til du har en jævn dej. Lad det hæve i ca. 30 minutter.
Marcipanremonce:
- Bland marcipan og sukker sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt derefter smørret lidt af gangen, og rør rundt.
Samling:
- Rul dejen ud, så den måler ca. 45x30 cm.
- Fordel marcipanremoncen jævnt ud på hele dejen.
- Rul derefter dejen på den lange side, til du får en slags roulade (start fra toppen og rul ned).
- Skær 20 skiver/snegle af rouladen, og læg dem på en bageplade med bagepapir på.
- Bag mandelsneglene i ca. 12-15 minutter.
- Pynt evt. sneglene med glasur og grofthakkede mandler.
Tip
Find flere opskrifter på bagværk.