Kanelsnurrer med marcipan 14
Kanelsnurrer er blevet et hit blandt mange danskere, og de er et rigtig godt alternativ til vores klassiske kanelsnegle. Vores udgave af kanelsnurrer indeholder selvfølgelig vores gode marcipan, der passer rigtig godt sammen med kanel. Den lækre kanel- og marcipanremonce smøres på halvdelen af den udrullede dej, som suppleres med et godt drys af chokoladespåner. Kagerne skal snos til spiraler, før de bages, for at opnå det bedste resultat. Servér dem til morgenbordet eller eftermiddagskaffen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
-
Dej
- 50 g Gær
- 2 dl Mælk
- 1 tsk Kardemomme, stødt
- 0,50 tsk Salt
- 2 spsk Sukker
- 1 stk. Æg
- 100 g Smør
- 450 g Hvedemel
-
Remonce
- 100 g Smør
- 100 g Sukker
- 2 tsk Kanel
-
Pynt
- 1 stk. sammenpisket Æg til pensling
- Perlesukker
Sådan gør du
-
Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen.
-
Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem. Brug evt. en røremaskine og ælt dejen i mindst 5 minutter. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.
-
Rør smør, sukker, kanel og revet marcipan sammen til en blød og cremet remonce. Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 35x45 cm.
-
Smør kanel-marcipan remoncen på halvdelen af dejen på den lange led, drys med chokoladespåner og fold den anden halvdel af dejen hen over. Skær den i strimler 2-3 cm brede og sno dem til en spiral.
-
Drej spiralen som en snegl og slå en knude til sidst (eller læg enden ned i midten af knuden). Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker. Lad dem hæve ca. 45 minutter og bag dem derefter i ca. 15 minutter ved 200° C. Servér dem lune.
Tip
Kanelsnurrerne kan fryses og lunes lige inden servering.
Se alle vores opskrifter på kanelsnegle her.