Kringle med appelsin og marcipan 1
Denne kringle med fyld af marcipan, appelsinmarmelade og hakket appelsinskal er som skabt til for eksempel, påsken! Vi anbefaler, at du drysser mandelflager på kringlens top, da det giver knas og velsmag. Se hele opskriften nedenfor.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 1 stk.
-
Dej
- 1 dl Mælk
- 125 g Smør
- 2 spsk Sukker
- 50 g Gær
- 2 stk. Æg
- 400 g Hvedemel
-
Remonce
- 75 g Smør
- 75 g Sukker
-
Fyld
- 3 spsk Appelsinmarmelade
- 100 g hakket Appelsinskal fra økologisk appelsin
-
Pynt
- 1 spsk sammenpisket Æg til pensling
- 50 g Mandelflager
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Smelt smørret i en gryde for svag varme, tilsæt mælk og sukker, rør godt og lad det stå til det er lunkent.
-
Rør gæren ud i den lune mælkeblanding. Tilsæt sammenpiskede æg og halvdelen af hvedemelet og rør det godt sammen. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt igennem til den er blød og smidig. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.
-
Rør smør, sukker og revet marcipan sammen til en blød cremet remonce.
-
Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 30x40 cm.
-
Smør appelsinmarmeladen ud i en lang stribe i midten på den lange led. Fordel marcipanremoncen oven på og drys med appelsinskal. Skær dejen i brede strimler på hver side af fyldet, men med en afstand til fyldet på 2-3 cm.
-
Flet strimlerne ind over midten/fyldet skiftevis den højre og venstre. Klem enderne sammen og læg kringlen på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg og drys med mandelflager og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca 45 minutter.
-
Bag kringlen ved 180° C i ca. 25 minutter. Afkøl, men servér gerne kringlen, mens den er lun.
Tip
Appelsinmarmelade og appelsinskal kan varieres med æblemarmelade