Finurlige boller med glasur 10
Hjemmelavede boller med et tvist - disse finurlige boller sætter ingen grænser for fantasien! Tag børnene i hånden og eksperimenter med forskellige overtræk, krymmel og slik.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
- 25 g Gær
- 1,50 dl Mælk
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Sukker
- 1 stk. Æg
- 50 g Smør
- 300 g Hvedemel
- 1 stk. sammenpisket Æg til pensling
-
Pynt
- Flormelis til glasur
- Vingummibamse og andet slik
-
ODENSE Mini perler 75 g og andet krymmel
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Lun mælken så den er ''lillefinger'' lun. Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt salt, sukker og æg.
-
Smuldr smørret i halvdelen af melet og bland med revet marcipan. Rør det i gærblandingen og ælt dejen med resten af melet. Den må gerne være en anelse klistret.
-
Lad dejen hæve lunt i 40 minutter. Ælt den herefter let igennem og form 10 boller eller bagels. Pensl bollerne og lad dem efterhæve i 40 minutter.
-
Bag bollerne ca. 15 minutter ved 200° C. Afkøl og pynt efter fri fantasi med glasurovertræk, chokolade, krymmel og slik.